Mobilmarkedet er beinhardt, noe den tidligere giganten HTC kan  skrive under på, og nå kan det virke som også Sony har fått merke dette. I følge Reuters skal Sony kutte ytterligere 1000 jobber i mobildivisjonen sin i løpet av det neste året i tillegg til de 1000 som allerede ble kuttet siste kvartal i fjor.

Kuttene skal skje hovedsaklig i Europa og Kina, men det lange tidsperspektivet kan tyde på at Sony håper en del av nedbemanningen skal skje naturlig ved å ikke erstatte ansatte som slutter. Sammenlagt med kuttene i 2014 vil dette bety en reduksjon i ansatte på 30% i selskapets mobildivisjon.

Sony møter stadig hardere konkurranse fra KInesiske lavprisprodusenter i markeder de tradisjonelt har stått sterkt, selv om salgstallene for flaggskipene deres i Europa er relativt gode. Det forventes at kuttene vil bli offisielt annonsert 2. Februar når Sony skal annonsere sine regnskapstall.

KILDEReuters
DEL
Joachim eier og driver Mobilfakta.no, og fungerer som redaktør, skribent, designer, koder og generell potet. Har jobbet en årreke innen telekom, blant annet i Telenor og Ventelo.