Så er dagen Samsung-fans har ventet på endelig kommet, og Samsung har offisielt lansert Samsung Galaxy Alpha.

Lekkasjene rundt telefonen har vært mange, men nå får vi endelig se skikkelige pressebilder og offisielt bekreftede spesifikasjoner på telefonen.

Metal baby

Samsung har lenge hatt en forkjærlighet for å bygge telefonene sine i polykarbonat, noe de har måttet tåle kritikk for fra mange hold. Samsung selv hevder dette har vært av praktiske årsaker, da det er enklere å produsere store volum i plast enn i metall. Når imidlertid de fleste andre produsenter kan klare dette er det på høy tid at også verdens største mobilprodusent fikk ut fingeren.

Fargerik lettvekter

Galaxy Alpha er bare 6,7 millimeter tykk, og veier 115 gram. Batteriet er på 1860mAh, LTE-A støtte er på plass, og det samme er en fingeravtrykks-sensor. Telefonen har en 4,7 tommer stor Super-AMOLED skjerm men 720p oppløsning og kjører Android 4.4.4 ut av boksen.

Maskinvaremessig er telefonen utstyrt med en Exynos 5 Octa 5430 SoC (Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 + quad-core 1.3 GHz), Mali-T628 MP6 GPU og 2 GB RAM.

Det vil være fem fargevarianter tilgjengelig; sort, hvit, gull, sølv og blå. I følge Samsung skal telefonen dukke opp i butikkhyllene i over 150 land fra og med September 2014, med en veiledende pris på €599. Dermed vil nok prisen på telefonen passere 5000,- her på berget.

Men nok fjas, her er de offisielle bildene!

Og ikke minst en video