HTC har slitt med synkende omsetning i lang tid nå, og de dårlige nyhetene ser ikke ut til å ta slutt for den tidligere giganten. Selv med salgssuksessen HTC One i ryggen fortsetter nedgangen, og selskapets markedsverdi er nå lavere enn den har vært på 8 år. Nå spekuleres det i om slutten nærmer seg med stormskritt for den tradisjonsrike mobilprodusenten fra Taiwan.

Markedsverdien har stupt 90% på to år

Siden HTC var på topp i 2011 har firmaets markedsverdi stupt utrolige 90%. Selskapet er i dag verdsatt til 3,8 milliarder dollar, noe som er en massiv nedgang fra toppnoteringen på 37 milliarder i 2011. Samtidig mener analytikere at verdien fremdeles er for høy til å tiltrekke seg potensielle kjøpere, men at alt nå tyder på at HTC innen kort til vil lide samme skjebne som to andre tradisjonsrike mobilprodusenter, Nokia og BlackBerry, innen relativt kort tid.

Ser ikke noe comback i kortene

Analytiker i Yuanta Securities i Taipei Dennis Chan mener HTC fremdeles har for høy markedsverdi for en fusjon eller et oppkjøp, men at han ikke ser noe comeback i kortene for selskapet, og mener at HTCs verdi til slutt vil synke nok til å tiltrekke seg en kjøper. Hvor lang tid dette vil ta er usikkert, men lite tyder på at HTC har ess i ermet som kan snu situasjonen. Det er kjent at HTC One Max er på vei, og det ryktes at en Windows Phone-telefon basert på HTC One også er på vei, men ingen av disse forventes å være nok til å endre HTCs skjebne.

Ikke på utkikk etter kjøper

HTC på sin side uttaler at de ikke er på jakt etter en kjøper, men har planer for hvordan de skal få selskapet tilbake på rett kjøl, uten å si mer om hva disse planene er. Selskapet har tidligere innrømmet at de har bommet på markedet med flere produkter de siste årene, for eksempel HTC First; «facebooktelefonen» som endte i totalt mageplask og ble trukket fra markedet etter bare noen uker.