Selv om de to erkerivalene Apple og Samsung tilbringer mye av tiden sin på å finne nye og kreative grunner til å saksøke hverandre, er det ingen hemmelighet at Apple siden tidenes morgen har vært avhengige av Samsung for produksjon av sine systembrikker.

Nå har imidlertid Apple bestemt seg for å begrense denne avhengigheten, og i følge Koreanske medier vil Samsung kun stå for 30-40% av produksjonsprosessen på Apples nye A8 systembrikke, mens Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) skal stå for den resterende produksjonen.

Ønsket å kutte Samsung helt ut

Kilder hevder at Apple ønsket å kutte Samsung ut av proudksjonen helt og holdent, men at utfordringene rundt brikken som skal benytte 20nm produksjonsteknologi gjorde at Samsung måtte involveres i prosessen for å komme i mål.

Ikke bekreftet

Ryktene er så lang ikke bekreftet at Samsung eller Apple, men de passer godt sammen med tidligere rykter om at Apple ønsker å benytte seg av flere underleverandører for å gjøre seg mindre avhengig av hver enkelt.

DEL
Joachim eier og driver Mobilfakta.no, og fungerer som redaktør, skribent, designer, koder og generell potet. Har jobbet en årreke innen telekom, blant annet i Telenor og Ventelo.