At interressen rundt iPhone 5S og 5C er enorm hersker det liten tvil om, og nå rapporterer Apple om 9 millioner solgte telefoner i lanseringshelgen.

Apple har ikke opplyst hvor stor andel hver av modellene har av salget, men med tanke på den relativt lunkne mottagelsen av iPhone 5C er det ikke unaturlig å anta at 5S står for størstedelen av salget. Til sammenligning solgte forrige modell, iPhone 5, rett rundt 5 millioner enheter i løpet av lanseringshelgen.

Apple opplyser også at salget har overgått leveringskapasiteten, og at bestilte telefoner vil bli levert i løpet av de kommende ukene.

iPhone 5S og 5C er så langt tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore og Storbrittannia. Lansering her i Norge vil etter alt å dømme skje i siste halvdel av Desember 2013.

I samme pressemeldig opplyste Apple også at iOS7 er nedlastet og installert på over 200 millioner enheter i løpet av dagene som er gått siden oppdateringen ble tilgjengelig.

KILDEApple
DEL
Joachim eier og driver Mobilfakta.no, og fungerer som redaktør, skribent, designer, koder og generell potet. Har jobbet en årreke innen telekom, blant annet i Telenor og Ventelo.