[box_light]

Notoriske @evleaks har lekket det som skal være offisielle pressebilder av Nokias nye kameraflagskip som hittil har vært kjent som Nokia EOS, Nokia Elvis, og de siste dagene har ryktes å skulle hete Lumia 1020. Nå hevder de imidlertid at telefonen vil bli døpt Nokia 909.

[innholdsannonser2]

Navnevalget er slett ikke usannsynlig, siden telefonen er en direkte etterfølger av finnenes forrige kameramonster Nokia 808. Telefonen skal etter alt å dømme by på en 41 megapikslers sensor som er langt større enn normale smarttelefonsensorer, Xenon-blits og 32GB intern lagringsplass. Dessverre påstår også ryktene at støtte for ekstra minnekort mangler, noe vi synes er snodig på en telefon som vil produsere rimelig plasskrevende bilder.

Telefonen vil ha Nokias «Amber»-oppdatering til WP8, og den vil (selvsagt) ha «Smart Camera»-applikasjonen som ble lansert tidligere i år sammen med Lumia 925.

Det er under en uke igjen til Nokias event i New York 11. Juli, og det er ingen hemmelighet at Nokia 909 vil spille hovedrollen der. Da får vi også enda mer håndfast informasjon rundt telefonen. Ryktemølla vil også uten tvil gå i høygir de neste dagene frem mot eventen, og vi følger selvsagt med.

Kilde: @evleaks

[/box_light]