I følge mobil.bloggnett.no og ZDNet er det oppdaget en sikkerhetsfeil i Samsung Galaxy S III som tillater brukere å enkelt forbigå telefonens skjermlås.

Brukeren Sean McMillan har publisert fremgangsmåten for å gjenskape feilen, som er en variasjon av samme bug som ble oppdaget i Samsung Galaxy Note II for noen dager siden. Feilen på Galaxy Note II som ble oppdaget av Terence Eden gav imidlertid bare tilgang til å se hjemmeskjermen, ikke til å faktisk gjøre noe. På Galaxy S3 gir imidlertid samme feil full tilgang til telefonen.

1) På låseskjermen, trykk Nødanrop
2) Deretter trykker du Kontakter
3) Trykk på Hjem-knappen en gang
4) Like etter å ha trykket på Hjem-knappen, trykker du på strømknappen raskt
5) Hvis de lykkes, vil det å trykke på strømknappen igjen bringe deg til S3 startskjermbilde

I følge ZDNet klarte de å gjenskape feilen på en Galaxy S3 med Android 4.1.2 etter noen forsøk, men sier også at timingen nødvendig for å gjenskape feilen er vanskelig å få til på første forsøk.

Et kanskje enda større problem er dog det faktum at når feilen er gjenskapt en gang, slutter skjermlåsen å fungere i det hele tatt, og telefonen krever ikke lenger PIN, passor eller mønster når man slår på igjen skjermen.

En lignende feil ble også oppdaget i Apple iOS 6.1 forrige måned. Apple har erkjent denne feilen, og lovet at den skal rettes så fort som mulig.

DEL
Joachim eier og driver Mobilfakta.no, og fungerer som redaktør, skribent, designer, koder og generell potet. Har jobbet en årreke innen telekom, blant annet i Telenor og Ventelo.