HTC har tidligere uttalt at de skal trappe kraftig ned på antallet modeller, og heller fokusere på innovasjon og kvalitet i en langt enklere produktrekke. Og det ser ut til at HTC har tenkt å holde ord, og at One-serien blir det første synlige resultatet av den nye strategien. Ved WMC som går av stabelen til helga kan det se ut til at det blir lansert tre One-modeller

HTC One X

One X ser ut til å skulle bli toppmodellen i den nye HTC-rekken. (Tidligere omtalt som blant annet EDGE.) Selv om den 4,7 tommer store skjermen med HD-oppløsning vil være det første man ser av One X, så skjer nok det mest spennende bak dekselet. Der sitter dette årets store mobil-greie: En quad-core prosessor, og i One X sitter det trolig en Nvidiea prosessor på 1,5 GHz. Prosessoren får følge av 1 GB med RAM. Kameraet skal i følge ryktene være en 8 megapiksel knipser som filmer video i full HD-kvalitet (1080p). Den interne lagringsplassen skal visstnok være utvidet til 32 GB, men det går på bekostning av minnekortet – HTC ser nemlig ut til å følge trenden med å helt droppe støtten for minnekort.

HTC One S

One S blir noe enklere spesifisert enn One X. For å starte med skjermen så skal den i følge de ryktene vi har funnet, være på 4,3 tommer og ha qHD oppløsning. Prosessoren er en dual-core med 1,5 GHz klokkefrekvens, så det er ikke snakk om noen sinke… HTC har trolig fått på plass Android 4.0.X og med det også sin nye Sense-versjon. Kameraet blir muligens samme modell som One X, og det er altså en 8 megapiksel foto/full HD-video.

HTC One V

Også One V skal komme med kombinasjonen Android 4.0 og nyeste Sense-versjon, eller så sier i alle fall ryktene… Ytelsesmessig blr det den svakeste av One-modellene, med en 1 GHz dual-core prosessor bak dekselet. Skjermen skal visstnok måle 3,7 tommer, men det uvisst med hvilken oppløsning det er snakk om. Kameraet skal være en 5 megapiksel knipser som filmer video med 720p HD-kvalitet.