Det har skjelden gått så mange rykter om hvilke mobiltelefoner Nokia skal lansere som før dette MWC. Mange av ryktene har gått på diverse varianter av US-Only modellen Nokia Lumia 900, og at en slik kommer er rimelig sikkert. Men hvorvidt den vil være satt opp med andre tekniske løsninger (med unntak av at LTE manger) er uvisst.

Samtidig vil den trolig få følge av en billigmodell med Windows Phone OS. Det har versert en rekke rykter om hva denne modellen skal hete, men felles for alle er at det blir enten 6XX eller 7XX. Den siste studen ser ryktene ut til å enes om at det blir en Nokia Lumia 610 som blir lansert på MWC. Og i følge Nokias navnekonvensjon betyr det en mellomklassemobil, og kjenner vi Nokia rett blir den skviset på pris for å få opp volumet.

Kameramobil i tetsjiktet

En annen mobil som har fått mye omtale, men uten at mange fakta har kommet på bordet er etterfølgeren til Nokia N8. Det er altså snakk om en kameramobil med ytelse som konkurrerer med kompaktkameraene. Det ser ut til at navnet har landet på Nokia 808 og muligens med Pure View som «tagline». 808 vil kjøre Symbian OS og ikke Windows Phone – litt uheldig for Nokias nye strategi, men det har nok med begrensninger i WPs hardware krav å gjøre.

Tre enkle

De siste modellene som sannsynligvis blir lansert er tre Asha-modeller. Det er snakk om modellene Asha 302, 203 og 202, og som tidligere når Asha-navnet har vært involvert er nok også denne gangen i hovedsak snakk om mobiltelefoner beregnet på «voksende markeder». Hvorvidt noen av disse kommer til Norge er altså uvisst.

Tablet?

Har Nokias toppsjef ett nettbrett under armen når han kommer inn for å lansere nye produkter? Sannsynligvis ikke i denne omgang, selv om det nok surrer og går opptil flere stykker av dem ett sted i Finland. Med Windows Phone OS 8 og full pakke.