Samsung har høstet en del kritikk for å ikke ville åpenbare sin nye toppmodell (Galaxy S III) på MWC-messen, men det betyr jo ikke at de slettes ikke lanserer noen mobiltelefoner. For å holde oss mobilskribenter fornøyde slapp Samsung nylig to enklere modeller, Samsung Galaxy Mini 2 og Samsung Galaxy Ace 2, som begge frister med forbedrede spesifikasjoner.

Samsung Galaxy Mini 2

Dette er den enklest utstyrte av de to Galaxy-modellene. Mini 2 har en 3,3 tommers berøringsskjerm med middels høy oppløsning, mens på baksiden finner vi et kamera som tar 3,2 megapiksel bilder. Kameraet kan også gjøre videoopptak, men med begrenset kvalitet (VGA@25fps).

Motoren til Galaxy Mini 2 er en Qualcomm-prosessor som kjører med en hastighet på 800 MHz. For å dra opp hastigheten litt ekstra er det satt inn en grafikkprosessor (Adreno 200) som tar for seg behandling av skjermbildet.

Operativsystemet er Android 2.3.

Samsung Galaxy Ace 2

Ace 2 står ett trinn høyere enn Mini 2 på mobilpyramiden. For ekstra fart har Samsung installert en dual-core prosessor på 800 Mhz, hvilket gjør Ace 2 til en rimelig habil mobil. Lagringsplassen er på 4 GB, men viktigere er det at det er støtte for minnekort på opptil 32 GB.

Skjermen måler 3,8 tommer og når det kommer til den har Samsung vært relativt spandable, for med 480×800 piksler ender den opp med hele 246 ppi i oppløsning. Det er godt med tilkoblingsmuligheter på Galaxy Ace 2, den trådløse nettverksfunksjonen har for eksempel støtte for DLNA, Wi-Fi hotspot og den støtter Wi-Fi Direct.

Navigasjonsløsningen er også usedvanlig godt utstyrt til å være en mobil i dette segmentet. For i tillegg til GPS har den støtte for det russiske systemet Glonass – resultatet av det er raskere lokasjon og langt bedre treffsikkerhet på GPSens kalkuleringer.

Også Ace benytter Android 2.3 som sitt operasjonssystem. Brukergrensesnittet er Samsungs egenutviklede TouchWiz i versjon 3.