[box_light]

Sony har lansert to nye telefoner som begge skal tåle litt ekstra: Xperia Acro S og Xperia Go

Markedet for slitesterke smarttelefoner blir større og større, og Sony utvider nå sitt tilbud i denne nisjen med nyhetene Xperia Go og Acro S, som kommer i tillegg til deres eksisterende Xperia Active.

Begge telefonene skal være vanntette, og tåle å ligge på en meters dyp i inntil 30 minutter, og Xperia Go skal i tillegg være helt støvtett.

Ekstra beskyttelse betyr naturligvis et noe mer klumpete design, men som Sony har gjort sitt beste for å  gi telefonene et «normalt» design, noe også Motorola har gjort med sin Defy Mini. Dermed får telefonene større potensiale for å være hovedtelefon, og ikke bare en jobbtelefon for brukere med behov for ekstra slitestyrke.

Xperia Go

Xperia Go er minstemann av de to nye telefonene, og kommer med en 3,5-tommers skjerm med 320×480 pikslers oppløsning, noe som gir en pikseltetthet på ca 165ppi. Dermed ligger skjemen på den nedre del av skalaen sammenlignet med andre nyheter på markedet. Dette er nok imidlertid ikke en stor faktor for brukere som vurderer akkurat denne modellen.

Telefonen kommer med systembrikken NovaThor U8500, noe som betyr en dual-core 1Ghz prosessor og Mali400MP grafikkprosessor. I tillegg får du 8Gb internminne og støtte for minnekort.

Xperia Go kommer med Android 2.3, men skal oppgraderes til Android 4 etter lansering.

Xperia Acro S

Xperia Acro S deler som man kan forvente mye av innmaten sin med Xperia S. Den har fått en skjerm på 4,3 tommer, og oppløsning på 720×1280, noe som gir en pikseltetthet på hele 341ppi, noe som er høyere enn selv Samsung Galaxy SIII (304ppi).

Ellers er telefonen utstyrt med en Qualcomm MSM8260 systembrikke, noe som betyr en dual-core 1,5Ghz prosessor, og Adreno 220 grafikkprosessor. Internminnet er på 16Gb, og telefonen støtter ekstra minnekort. Arco S har også blitt utstyrt med NFC og HDMI.

Acro S vil leveres med Andorid 4

Begge telefonene skal slippes på markedet i løpet av høsten

[/box_light]