Sony har lansert to nye billigtelefoner i Xperia-serien: Xperia miro og Xperia tipo.

Xperia miro følger designlinjene vi har sett på alle telefonene Sony har lansert siden utkjøpet av Ericsson, mens Xperia tipo skiller seg litt ut fra resten av familien.

Xperia miro

Xperia miro følger trenden for telefoner beregnet på yngre brukere med omfattende Facebook-integrering. I følge Sony skal både kontaktlister, bildegallerier og musikkavspiller integreres mot Facebook for å skape en «sosial» telefon.

Telefonen har også frontkamera for videosamtaler og chat, og vil støtte DLNA-streaming. I tillegg lover Sony et stort batteri for god brukstid mellom ladinger. Telefonen har også Sony xLOUD lydteknologi for bedre lyd både ved lytting til musikk og i samtaler.

Det er per dags dato ikke klart når Xperia miro vil være tilgjengelig i butikk, eller hvilket prisnivå den vil ligge på. Spesifikasjonene på telefonen tyder imidlertid på et prisnivå på den nedre del av skalaen.

Xperia miro kommer med en Qualcomm MSM7225A systembrikke, 800MHz prosessor og 4Gb internminne (ca 2Gb tilgjengelig for bruker). Telefonen har støtte for minnekort opp til 32Gb. Skjermen er en 3,5 tommers 16,777,216 fargers TFT, med oppløsning på 320×480 piksler, noe som gir en relativt beskjeden pikseltetther på ca. 165ppi.

Xperia tipo

Xperia tipo er en billigtelefon rettet mot førstegangskjøpere og brukere som ønsker en rimelig telefon som er enkel i bruk og oppsett. Det kanskje mest spennende med modellen er versjonen Xperia tipo dual, som har støtte for to sim-kort, og muligheten til å enkelt bytte mellom hvilket av disse som brukes.

Maskinvaremessig er telefonen ganske lik Xperia miro og bruker samme systembrikke, men det er kuttet på enkelte steder for å presse pris enda lavere. Frontkameraet er fjernet, hovedkameraet er redusert fra 5 til 3,2Mp, og internminnet er mindre. I tillegg har telefonen også fått en noe svakere 3,2 tommers 262,000 fargers TFT-skjerm. Oppløsningen er imidlertid 320×480 piksler akkurat som på Xperia miro, noe som gir noe høyere ppi.

Andoid 4.0

Begge telefonene vil leveres med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)