Den siste tiden har det vært skrevet mye og diskutert mye rundt reklame på nett, mye takket være Apples avgjørelse om å åpne for annonseblokkering i iOS9.

Vi har hørt jubel fra brukere, og vi har hørt dommedagsprofetier fra innholdsleverandører.

For Mobilfakta ble valget enkelt. Alle bannerannonser er fjernet, uten at vi ønsker å sette opp betalingsmurer eller andre hindringer for brukere.

Siden skal være åpen for alle, gratis å bruke og (nesten) helt rensket for reklame. Jeg sier nesten, for vi har inntil videre valgt å la vår løpende avtale på promotering av video løpe, og vil nok i fremtiden i større grad vurdere såkalte native ads, eller sponset innhold om du vil.

Videoen vises dog kun 1 gang per 24 timer for brukere, og innholdsannonser vil alltid være tydelig merket, slik at det aldri er tvil om hvorvidt noe du leser er skrevet av oss, eller av en annonsør.

Du kan også støtte oss på helt frivillig basis via Patreon, og betale en slags abonnementsavgift per måned som kan være akkurat så stor eller liten du selv ønsker. Dette vil være med på å dekke over tapte annonseinntekter, og gjør at vi kan fortsette å drive siden åpent, bannerfritt og gratis for alle!

Takk!