Om vi skal tro de siste ryktene vil både nettbrettet Nexus 9 bygget av HTC, og flaggskiptelefonen Nexus 6 fra Motorola bli offisielt annonsert i morgen uten noen større sermoni eller lanseringsevent.

Angivelig skal mangelen på større sermoni være knyttet til det faktum at Android L ikke er moden for lansering enda, og Google avventer med lanseringsevent til denne er klar.

Nexus 9 har lekket utallige ganger, og vi kjenner allerede ganske godt til maskinvaren den har å by på. Skjermen skal angiveig være på 8,9 tommer med 2048x1440px oppløsning, mens enheten skal drives av nVidias 64bit Tegra K1 SoC. Hovedkameraet skal være på 8 megapiksler, mens frontkameraet er på 3 megapiksler. I front skal det også være montert to høyttalere for stereolyd.

Vekten på Nexus 9 skal være 480 gram, og den skal ha aluminiumsramme. Spekulasjoner hat villet ha det til at Nexus 9 skulle være bygget fullstendig i metall, noe som angivelig ble avgjort av kostnadshensyn.

Nexus 9 vil komme i en Wi-Fi utgave med 16GB lagring, og en LTE-utgave med 32GB lagrig. Begge skal ha mulighet for å utvide lagringsplassen med minnekort.