Apple iPad Air 2 er kun 6.1mm tykk, og er dermet det tynneste nettbrettet på markedet til nå. Det er nå også tilgjengelig i gull så vel som sølv.

Nettbrettet er drevet av et tilpasset Apple A8X brikkesett, som er en versjon laget spesielt for iPad-familien. CPU skal være 40% raskere, mens GPU er 2.5x raskere sammenlignet med A7 brikkesettet.

TouchIDfingeravtrykksensoren fra iPhone er endelig tilgjengelig på iPad Air 2.

Skjermen på iPad Air 2 har den samme oppløsningen som før, men har nå et nytt antireflekterende belegg, som reduserer reflekser fra skjermen opptil 56%.

IPad Air 2 har et 8MP F / 2,4 kamera og skyter 1080p video. Kameraet kan ta time-lapse videoer, 120fps slow-mo videoer og har burstmodus. Det er også en ekstra mikrofon for å tillate stereo lydopptak, i motsetning til iPhone 6.

Frontkameraet er også oppdatert. Det har en ny sensor, forbedret ansiktsgjenkjenning og HDR videoer.

WiFi er blitt raskere, med støtte for 802.11ac, MIMO-antenner, opptil 866Mbps tilkoblingshastighet.

Batterilevetid er holdt samme på 10 timer som i fjor.

Veiledende pris i USA for IPad Air 2 starter på $499 for 16 GB akkurat som før. Akkurat som på iPhone, er 32GB-versjonen nå borte, og 64GB versjonen vil bli priset på det samme prisnivået som denne. LTE-versjonen har et pristillegg på $130.

Fjorårets iPad Air vil forstatt være i handel med redusert pris.

Forhåndsbestillinger vil starte i morgen, 17. oktober og iPad Air 2 vil bli levert neste uke i USA, Australia, Østerrike, Belgia, Bulgaria, Canada, Kina (WiFi-modeller), Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Island, Irland, Italia, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Macau (WiFi-modeller), Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Singapore, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia.

DEL
Joachim eier og driver Mobilfakta.no, og fungerer som redaktør, skribent, designer, koder og generell potet. Har jobbet en årreke innen telekom, blant annet i Telenor og Ventelo.