Apple iPad Air 2 er kun 6.1mm tykk, og er dermet det tynneste nettbrettet på markedet til nå. Det er nå også tilgjengelig i gull så vel som sølv.

Nettbrettet er drevet av et tilpasset Apple A8X brikkesett, som er en versjon laget spesielt for iPad-familien. CPU skal være 40% raskere, mens GPU er 2.5x raskere sammenlignet med A7 brikkesettet.

TouchIDfingeravtrykksensoren fra iPhone er endelig tilgjengelig på iPad Air 2.

Skjermen på iPad Air 2 har den samme oppløsningen som før, men har nå et nytt antireflekterende belegg, som reduserer reflekser fra skjermen opptil 56%.

IPad Air 2 har et 8MP F / 2,4 kamera og skyter 1080p video. Kameraet kan ta time-lapse videoer, 120fps slow-mo videoer og har burstmodus. Det er også en ekstra mikrofon for å tillate stereo lydopptak, i motsetning til iPhone 6.

Frontkameraet er også oppdatert. Det har en ny sensor, forbedret ansiktsgjenkjenning og HDR videoer.

WiFi er blitt raskere, med støtte for 802.11ac, MIMO-antenner, opptil 866Mbps tilkoblingshastighet.

Batterilevetid er holdt samme på 10 timer som i fjor.

Veiledende pris i USA for IPad Air 2 starter på $499 for 16 GB akkurat som før. Akkurat som på iPhone, er 32GB-versjonen nå borte, og 64GB versjonen vil bli priset på det samme prisnivået som denne. LTE-versjonen har et pristillegg på $130.

Fjorårets iPad Air vil forstatt være i handel med redusert pris.

Forhåndsbestillinger vil starte i morgen, 17. oktober og iPad Air 2 vil bli levert neste uke i USA, Australia, Østerrike, Belgia, Bulgaria, Canada, Kina (WiFi-modeller), Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Island, Irland, Italia, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Macau (WiFi-modeller), Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Singapore, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia.