Etter at Samsung, Sony og Nokia/Microsoft aller har kommet med sine teasere i forkant av IFA 2014 er det nå Kinesiske Huawei sin tur. Selskapet har sendt ut en invitasjon med lite annet en et glødende omriss av en telefon som utgjør et 7-tall.

Telefonen alle har forventet at skal dukke opp er Ascend Mate 3, men mye kan tyde på at Huawei har gjort alvor av å slå sammen Mate og D-serien for å skape et ekte phablet-flaggskip, og at telefonen som skal lanseres vil hete Ascend Mate 7.

Angivelig skal hoppet i tallrekken fra 3 til 7 være fordi Huawei mener telefonen vil være bedre enn både Apple iPhone 6 og Samsung Galaxy S6, noe som er en ganske hårete påstand, med tanke på at det enda er et halvt års tid til Galaxy S6 en gang forventes annonsert.

Spesifikasjonene vi har sett rykter om er rikignok uten tvil spennende. Telefonen skal angivelig komme i to varianter; en med 1080p-oppløsning og 2 GB RAM, og en med 1440p-oppløsning og 3 GB RAM. Maskinkraften skal Huaweis egen Kirin 920 åttekjerners prosessor stå for.

Så får vi se når telefonen dukker opp, og ikke minst når iPhone6 og Galaxy S6 dukker opp om Huawei hr tatt munnen for full.