Har du en smarttelefon er sjansene store for at du også har Facebook-appen installert på denne. I disse dager oppdateres denne applikasjonen, og mange bukere vil nok enten ha satt telefonen til å automatisk oppdatere applikasjoner, eller godkjenner dem kjapt og relativt ukritisk. Nettopp dette er det nok Facebook har regnet med når de nå krever rettigheter de fleste burde tenke seg om både en og to ganger før de går med på å gi dem.

fb1fb2

Det stemmer. Facebook krever nå retten til å lese alle tekstmeldinger du mottar og allerede har lagret på telefonen din.

Som de fleste andre nettsteder er Facebooks inntekter basert på reklame, og da spesielt målrettet reklame. Ved å vite mest mulig om deg som bruker kan også Facebook ta mer betalt for annonsene du ser, og dermed er sjansen stor for at selskapet før eller siden vil ta enda et skritt inn i privatlivet ditt for å øke målretning og inntekter videre.

Er du komfortabel med å gi tredjepart tilgang til all informasjon du mottar per SMS? Del din mening i kommentarfeltet!

Facebook: Kun en sikkerhetsfunksjon

Facebook hevder at denne tilgangen per dags dato kun skal benyttes i sammenheng med to-trinns godkjennig, hvor appen skal kunne automatisk finne aktiveringskoder sendt per SMS til telefonen din. Imidlertid sies det i samme åndedrag at Facebook forbeholder seg retten til å endre praksis på dette uten å opplyse brukere om dette direkte.

Dermed blir spørsmålet om et selskap som baserer hele sin forretningsmodell på å vite mest mulig om brukerne sine for å kunne selge dem til høystbydende kan stoles på med tilgang så langt inn i privatsfæren, og om de vil benytte informasjonen til andre ting enn de offisielt innrømmer enten nå eller senere.