Mange grenser er allerede sprengt eller flyttet innen mobilverdenen og nå ser det ut som LG og Samsung er klare til å flytte enda en; fleksible skjermer.

Begge vil være først ute

De to Koreanske erkerivalene ser ut til å være midt i et intenst kappløp for å komme først på markedet med en fleksibel skjerm, og selv om de ikke har noe endelig produkt å vise til riktig enda slipper begge stadig flere hint om at det er rett rundt hjørnet.

Forrige uke bekreftet Samsung offisielt at de jobber med en smarttelefon med buet skjerm, mest sannsynlig Galaxy Note 3 Active, og at denne vil bli offisielt annonsert allerede i Oktober. I dag hevdet også Samsung i et møte med journalister at telefonen vil annonseres allerede neste uke.

LG på sin side vil ikke forbigås av Samsung, og har lekket detaljer som sin telefon med fleksibel skjerm til ZD Net. LGs nye telefon vil ha konkav skjerm og skal angivelig få navnet LG Z eller Z1. Så er spørsmålet hvordan Sony reagerer på det navnevalget. LG Z skal allerede være i produksjon og angivelig dukke opp i butikkene allerede denne måneden.

Ikke snakk om fleksible telefoner

Nå skal det i rettferdighetens navn tas med at telefonene i seg selv ikke vil være fleksible. Selv om produsentene nå er klare til å produsere fleksible skjermer har de enda ikke teknologien til å gjøre dette med alle de andre komponentene en mobiltelefon består av, som kretskort og batterier. Dermed vil fleksible skjermer i denne omgang først og fremst dreie seg om å gjøre telefonenes rammer mindre og ikke minst skjermene mer motsandsdyktige mot knusing.

Begge telefoner forventes å bli lansert i begrensede opplag, siden hverken LG eller Samsung har kapasitet til å masseprodusere skjermene i stor skala enda.

Kilde: Slashgear

[/box_light]