Den Engelske luksusmobil-produsenten Vertu har i dag avduket sin nyeste kalveskinnskledde titan-telefon; Constellation.

Skjerm dekket av Safirglass

Constellation, med sin prislapp på 4900 Euro, har en 4,3-tommer stor skjerm med 720p oppløsning. Skjermen er beskyttet av et 5,1-tommer stort stykke safirglass på over 100 karat.

Safirglass er ganske enkelt industrielt fremstilt aluminiumoksyd i krystallisk form. I naturen forekommer det som mineralet Korund og danner edelstener som Rubin og Safir. Fordelen med dette glasset er at det er tilnærmet uknuselig i tillegg til at Safir, som det nest hardeste stoffet vi kjenner til etter Diamant, er ekstremt motstandsdyktig mot riper, og i teorien er nettopp Diamant det eneste som kan ripe glasset opp.

Safirglass har for forbrukere tidligere stort sett vært å finne i eksklusive klokker grunnet den relativt stive prisen, men har også tidligere vært å finne på smarttelefoner. Da har det riktignok ikke dekket hele skjermen, men kameraoptikken på for eksempel iPhone 5 er dekket av safirglass for å beskytte denne mot riper.

Titan og Kalveskinn

Selve telefonen er bygget i klasse-5 Titan, som er over dobbelt så sterkt som rustfritt stål, men kun veier halvparten så mye. Det betyr at telefonen er ekstremt holdbar og ser ganske så snasen ut med sin polerte finish, selv om materialvalget sannsynligvis har hatt mer med eksklusivitet å gjøre enn holdbarhet.

Og mens Samsung tilbyr deksler i jukseskinn til sin Galaxy S4, har Vertu like godt valgt å kle opp hele sin telefon i ekte kalveskinn som kommer i fargene Cappuccino, Black, Orange, Mocha og Raspberry.

Ikke noen toppmodell maskinvaremessig

Hardwaremessig er Vertu Constellation ikke allverden sammenlignet med de kraftigste telefonene på markedet, men så er vel heller ikke de største hardwarenerdene målgruppen for telefonen. Vertu Constellation drives av en Qualcomm Snapdragon MSM8260 S4 Pro systembrikke med 1,7GHz dual-core CPU og Adreno 320 GPU.

Telefonen har et 13MP hovedkamera som kan spille inn video i 1080p, 32 GB intern lagringsplass, WiFi, Bluetooth og NFC. Skjermen er som allerede nevnt på 4,3-tommer og har 720p oppløsning, noe som gir en pikseltetthet på omentrent 342 ppi.

Constellation kjører Android 4.2 Jelly Bean og har et utvalg av ringetoner komponert og innspilt spesielt for Vertu av London Symphony Orchestra.

Sikkerhet og VIP-treatment

Vertu Life og Vertu Certainty tjenestene er også inkludert. Vertu Life gir «elitetilgang» til private medlemsklubber og invitasjonsarrangementer, mens Vertu Certainty beskytter telefonen ved hjelp av kryptert kommunikasjon med Silent Circle, og tilbyr også global Wi-Fi med iPass. I tillegg skal Vertu Certainty gi bedre personlig og bedriftssikkerhet med Protector Services Group og antivirus fra Kaspersky.

Vertu Constellation vil være i salg fra Oktober for € 4900, noe som tilsvarer omentrent 40 000 NOK.