[box_light]

I følge salgstall for siste tre måneder offentliggjort av analyseselskapet Kantar Worldpanel i dag har Windows Phone nådd nye høyder i fem av de største Europeiske markedene; Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania.

[innholdsannonser]

Størst suksess i Frankrike

Operativsystemet oppnår størst suksess i det Franske markedet med hele 12% markedsandel, mens tallene for Storbritannina viser at 10,8% av alle smarttelefoner solgt siste 3 måneder er Windows Phone-baserte enheter. Dette er første gang Microsofts mobil-os har nådd tosifret markedsandel i disse markedene. I Tyskland er andelen 8,8%, bare en snau prosent bak Apples iOS.

Nokias billigmodeller får æren

Mye av suksessen tilskrives Nokias inntreden i budsjett og mellomklassesegmentene med modeller som Lumia 520 og Lumia 620, som er de desidert mest solgte Windows-baserte smarttelefonene på markedet. Disse telefonene, med sin attraktive pris ser ut til å lokke til seg kjøpere i alle aldersgrupper.

Kraftig fall i Kina

Alt er ikke nødvendigvis helt rosenrødt dog, og i Italia har Windows Phone mistet markedsandeler, om enn bare en marginal nedgang fra 10,3% til 9,5%. Desto mer dramatisk er fallet om vi ser utenfor Europa, og i Kina, som er et viktig massemarked for budsjettmodeller har Windows Phone mer enn halvert sin markedsandel fra 4,7% til 2,1%.

Android klart størst

Totalt sett er Android fortsatt det mest populære mobile operativsystemet på markedet med en markedsandel i Europa på 70,1%. Apples iOS kommer på en andreplass med 16,1%, mens Windows Phone er på tredjeplass med 9,2% av markedet. BlackBerry er fjerde største med 2,4%, og har mistet mer enn halvparten av sin andel siden 2012.

Kilde

[/box_light]