[box_light]

Nokia har den siste uken postet et par teasere for å bygge hype rundt sin kommende event 22. Oktober, men hva kommer de til å vise frem når dagen kommer?

[innholdsannonser]

Første teaserbilde (se under) viste en noe bisarr scene med to vinterkledde skikjørere ute på tur i ørkenen, og oss datoen for den kommende eventen, 22. Oktober, i tillegg til 3 hashtags; #blazing, #stories og #innovationreinvented. Ut over dette var det lite annen informasjon å spore i bildet.

Andre teaserbilde, hovedbildet i denne saken, dukket opp på Nokias twitterkonto i går, og avslører at den kommende eventen skal finne sted i Abu Dhabi i tillegg til å legge til to nye hashtags; #closer og #wayforward.

250913-nokia-oktoberevent

Nokia Lumia 1520 (Bandit)

Første på kandidatlisten hos ryktemakerne er Nokias kommende phablet, kjent under kodenavnet Bandit, som forventes å ende opp med navnet Lumia 1520.

Lumia 1520 skal angivelig ha en 6 tommer stor skjerm, og bli første WP8-telefon med 1080p oppløsning. Ellers hevder ryktene at telefonen vil kjøre på Qualcomms Snapdragon 800 SoC, med quad-core 2,3GHz CPU, Adreno 330 GPU, 2GB RAM, 32GB intern lagring og plass for ekstra minnekort. De seneste ryktene rundt Lumia 1520 indikerer også at telefonen vil være utstyrt med et 20MP PureView-kamera med optisk bildestabilisering og Nokias sedvanlige Carl-Zeiss optikk. Hvorvidt telefonen også vil få Lumia 1020 sin store sensor er imidlertid usikkert, selv om telefonen absolutt burde ha plass til den.

nokia-bandit

Nokia Lumia 2520 (Sirius)

Andre kandidat på listen er nettbrettet Nokia Sirius, som i følge @evleaks vil få navnet Lumia 2520.

Sirius skal kjøre Windows RT 8.1 og som Lumia 1520 være basert på Snapdragon 800. Skjermstørrelsen er på 10,1 tommer og IPS-LCD skjermen har selvsagt full HD-oppløsning. Ellers ryktes nettbrettet å få 32 eller 64GB lagringsplass, 6,7MP kamera og 4G-støtte.

Nokia Sirius har sirkulert i ryktemølla ganske lenge nå, og er ikke en usannsynlig kandidat for lansering. Det kan imidlertid tenkes at Microsoft ønsker å avvente lanseringen av Nettbrett til de har overtatt styringen helt og holdent, og brande disse Microsoft fremfor Nokia.

250913-nokia-oktoberevent-3-sirius

 

Sannsynligvis Lumia 1520

Selv om Sirius ikke er en usannsynlig kandidat for lansering velger undertegnede å sette en knapp på Lumia 1520 som den mest sannsynlige kandidaten for lansering om en måneds tid, ganske enkelt basert på magefølelse. Tiden vil vise om dette er riktig, eller om muligens Nokias siste event før Microsoft tar over skuta vil gi oss i pose og sekk, og begge enhentene vises frem.

[/box_light]