At interressen rundt iPhone 5S og 5C er enorm hersker det liten tvil om, og nå rapporterer Apple om 9 millioner solgte telefoner i lanseringshelgen.

Apple har ikke opplyst hvor stor andel hver av modellene har av salget, men med tanke på den relativt lunkne mottagelsen av iPhone 5C er det ikke unaturlig å anta at 5S står for størstedelen av salget. Til sammenligning solgte forrige modell, iPhone 5, rett rundt 5 millioner enheter i løpet av lanseringshelgen.

Apple opplyser også at salget har overgått leveringskapasiteten, og at bestilte telefoner vil bli levert i løpet av de kommende ukene.

iPhone 5S og 5C er så langt tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore og Storbrittannia. Lansering her i Norge vil etter alt å dømme skje i siste halvdel av Desember 2013.

I samme pressemeldig opplyste Apple også at iOS7 er nedlastet og installert på over 200 millioner enheter i løpet av dagene som er gått siden oppdateringen ble tilgjengelig.