Ryktene rundt arvtageren til Samsung Galaxy Note III har versert på nettet en god stund, med både lekkede bilder som angivelig viser telefonen, og spesifikasjoner. Nå meldes det at telefonen vil få sin debut noen dager før IFA 2013.

Avdukes rett før IFA 2013

Tidligere rykter har hevdet at telefonen ville bli annonsert i løpet av IFA 2013, akkurat som sine to forgjengere (Galaxy Note i 2011 og Note II i 2012), men nå hevdes det at Samsung vil holde en «Unpacked»-event et par dager i forveien, hvor Note III angivelig skal presenteres.

I så fall ville det ikke være første gang en telefon har blitt lasert tett oppunder en større event, for å på denne måten unngå å måtte konkurrere med andre lanseringer og presentasjoner om pressens oppmerksomhet.

Mindre skjerm enn antatt?

I tillegg har @evleaks på Twitter rapportert at Note III har en 5,7 tommer stor skjerm, noe som er stikk i strid med tidligere rykter om en skjermstørrelse på 5,99 tommer. Det hevdes også at Note III blir Samsungs første telefon med en tynnere OLED-skjerm. Denne vil i så fall være tynnere enn skjermen på Note II (mindre avstand fra glasset ned til selve skjermen).

@evleaks har en tendens til å ha rett i sine lekkasjer dog, noe som gjør at vi ikke avfeier ryktet like kontant som vi muligens ville gjort om det kom fra en annen kilde.

Drives av Snapdragon 800

Andre rykter rundt Note III påstår at telefonen vil ha en Snapdragon 800 systembrikke i enkelte markeder, og Exynos5 Octa i andre, tilsvarende Galaxy S4. Det ryktes også at Galaxy Note III vil få samme 13 megapikslers kamera som S4. I så fall vil det utvilsomt være Snapdragon-utgaven som finner veien til Norske butikkhyller, da Exynos-brikken ikke tilbyr 4G for oss nordboere.

Snapdragon 800 er for øyeblikket den desidert kraftigste systembrikken tilgjengelig på mobilmarkedet, og kan vise til ytelsestall i benchmarks langt over noe annet. I benchmarkprogrammet AnTuTu har telefoner som benytter systembrikken i følge lekkede skjermbilder oppnådd nesten 30% høyere poengsummer enn f.eks. Galaxy S4 med sin Snapdragon 600-brikke.