Vi har tidligere skrevet om Xperia i1 «Honami», som skal være Sonys utfordrer til telefoner som Lumia EOS/1020 og Galaxy S4 Zoom. Nå har det første angivelige bildet av telefonen lekket.

Bildet, som angivelig viser Honami plassert mellom en Xperia Z Ultra og en Xperia ZL (for å være nøyaktig er det den Brasilianske utgaven av ZL, som kalles ZQ), viser telefonens bakside og dermed kamera. Siden den avbildede telefonen er noe større enn sidemannen kan det stemme at Honami har tilsvarende størrelse som Xperia Z, noe som også passer med ryktene om at den vil få 5 tommer stor skjerm.

Honami ryktes også å skulle drives av Qualcomms Snapdragon 800 systembrikke, og bør dermed ha ytelse god nok for det aller meste du måtte finne på å utfordre den med.

Ikke helt overbevisende

I følge ryktene som surrer runt Honami skal kameraet ha en oppløsning på 20 megapiksler, og 2/3″ sensor. Dette gjør at undertegnede ikke fester helt lit til det lekkede bildet, da det er vanskelig å tenke seg hvordan Sony skal ha fått en såpass stor sensor inn i en såpass slank telefon.

Andre punkter som taler imot bildet er den enkle LED-blitsen, noe som virker rart å sette på en kameratelefon av denne typen, og at tidligere rykter har hevdet at Honami vil bli første telefon med utskiftbar optikk, noe telefonen på det lekkede bildet åpenbart ikke har. Dette ryktet er det god også stor tvil om sannheten i.

Telefonen skal også i følge ryktene få samme BIONZ-bildeprosessor som Sony bruker i sine digitale speilreflekskameraer, noe som bør gi gode resultater. Sony har lang erfaring med fotoprodukter som de bør kunne dra nytte av i utviklingen av Honami.

Hva tror du? Er dette faktisk Sonys kameratelefon? Ta turen til forumet for å diskutere det!