Det er forventet at Sonys første phablet, Xperia Z Ultra, kommer til å bli offisielt presentert i løpet av kort tid og at telefonen vil være første enhet fra en av de større produsentene drevet av Qualcomms nyeste råskinn; Snapdragon 800.

Visker ut skiller

Det har den siste tiden dukket opp flere skjermbilder fra benchmarkapplikasjonen AnTuTu som viser at Snapdragon 800 smadrer alle motstandere ytelsesmessig, og bidrar til å viske den allerede utydelige grensen mellom telefoner, tablets og bærbare datamaskiner enda mer ut.

Galaxy S4 med Snapdragon 800 også underveis

Det er kjent at også Samsung jobber med en utgave av Galaxy S4 som benytter Snapdragon 800, og lekkede benchmarks fra denne har vist en AnTuTu-score på hele 31491 poeng. Galaxy S4-utgaven med Snapdragon 600 scorer til sammenligning «bare»  rundt 25900 i AnTuTu.

Nå har også skjermbilder av benchmarkresultater angivelig av Xperia Z Ultra dukket opp, og flytter grensene enda lenger, med en score på 32173.

Sony har opplevd en stor opptur den siste tiden, og har etter utkjøpet av Ericsson virkelig etablert seg som en aktør verd å holde øye med, og med Xperia ZU befester de seg anda mer i markedet.

Xperia Z Ultra forventes lanseres offisielt neste uke med en 6,4 tommer stor HD-skjerm, 2GB RAM, 16GB innebygget lagring og 8 megapikslers kamera. Hvorvidt den vil følge trenden fra Sony og være IP57-sertifisert er usikkert, men rimelig sannsynlig.