Ryktene om Galaxy S4 Zoom, en rendyrket kameratelefon i Samsungs S4-lineup, har versert en god stund. Og nå har nettstedet SamMobile lekket et bilde som angivelig skal vise telefonen.

Telefon med kamera, eller kamera med telefon?

Telefonen på bildet ligner på en krysning mellom S4 Mini og et kompaktkamera, og dersom dette bildet er reellt (noe vi velger å ta med omentrent en snøskuffe salt foreløpig) vil det ikke være snakk om hverken en liten eller lett mobiltelefon. At telefonen måtte bli rimelig tykk var dog gitt på forhånd, dersom ryktene om et objektiv med hele 10x optisk zoom skulle holde vann.

Stort sett samme spesifikasjoner som S4 Mini

Ryktene rundt S4 Zoom til nå er rimelig samstemte når det kommer til spesifikasjoner. Telefonen vi etter sigende få samme 4,3 tommer store skjerm som S4 Mini, og også ellers samme spesifikasjoner. Med andre ord vil det være snakk om en Qualcomm Snapdragon 400 systembrikke med dual-core 1,7GHz CPU, Adreno 305 GPU, 1,5GB RAM og 8GB intern lagringsplass med støtte for ekstra minnekort opp til 64GB. S4 Zoom skal dog angivelig ikke ha støtte for LTE.

Kameraet i S4 Zoom er naturligvis ikke likt. Ryktene omtaler et kamera med 16 megapikslers oppløsning og 10x optisk zoom. Selv om vi ikke har sett noe spesifikt rundt det vil vi nesten ta det for gitt at bildestabilisering og skikkelig blits også er på plass. 16 megapiksler høres muligens ikke allverden ut sammenlignet med f.eks. Nokia EOS som også er en stor snakkis om dagen, men det er verd å huske på at megapiksler bare er en av mange faktorer som spiller inn på bildekvaliteten. Sensorens fysiske størrelse, kvaliteten på optikk og bildeprosessor er også viktige faktorer. Og her er det verd å huske at Samsung har langt mer erfaring når det kommer til å lage fotokameraer enn Nokia kan skilte med.

Om snaue to uker arrangerer Samsung en lanseringsevent (20. Juni), og vi mistenker at S4 Zoom kommer til å dukke opp på denne.

OPPDATERING: Nye bilder dukker opp

Nå har tre nye bilder dukket opp som matcher bildet fra i går fra en annen kilde, noe som gjør at det fremastår som langt mer troverdig at dette faktisk er Galaxy S4 Zoom. Bildene under ble i dag lagt ut på nettstedet TechTastic, og viser det samme hybridet mellom et kompaktkamera og en mobiltelefon.