[box_light]

Når nå både Samsung og HTC har annonsert varianter av sine flaggskip med ren Android var det bare et tidsspørsmål før også Sony ble med i klubben.

[innholdsannonser2]

Kun via Google Play

Som sine artsfrender fra Samsung og HTC vil Xperia Z Google Edition selges via Google Play Devices, og dermed kun tilgjengelig i USA. Hvorvidt disse telefonene også vil komme på det internasjonale markedet etterhvert kan vi bare spekulere i. Dersom du virkelig har lyst på en finnes det alltid måter å få det til på dog, om du kjenner noen over dammen som kan kjøpe den for deg, eller skal på tur selv.

Videre vil det bli spennende å se hvilke av Sonys egne softwareløsninger som kommer med på en eventuell Google Edition. Akkurat som Galaxy S4 og HTC One er Xperia Z relativt avhengig av Sonys egen software, som for eksempel Mobile Bravia Engine, for å virkelig være i sitt ess.

Oppdateringer rett fra Google

Sannsynligvis vil Xperia Z GE leveres med Android 4.2.2, og få oppdateringer fortløpende direkte fra Google. Dermed vil telefonen akkurat som Nexus-telefonene, Galaxy 4 GE og HTC One GE være føst ute med nye versjoner av Android.

Sonys flaggskip kommer med en 5 tommer stor skjerm, Snapdragon S4 Pro systembrikke med quad-core 1,5GHz CPU, 2GB RAM, 16GB intern lagringsplass med støtte for ekstra minnekort, 13 megapikslers kamera med Exmor RS-sensor og IP57-sertifisering.

Hvilken telefon kunne du tenkt deg i Google Edition?

[/box_light]