Samsung har begynt å rulle ut en firmwareoppdatering til flaggskipet Galxy S4, som blant annet lar bruker flytte applikasjoner til SD-kortet.

Nå kan du flytte apper til SD-kortet

Den Koreanske produsenten opplevde en klagestorm etter lansering, da 16GB-utgaven av Galaxy S4 bare hadde drøye 9GB plass tilgjengelig for brukeren, kombinert med at den kun lot applikasjoner installeres i internminnet. Med den nye firmwareoppdateringen kan igjen applikasjoner flyttes fra telefonens interne lagringsplass til minnekortet, og Samsung har også slanket den forhåndsinnstallerte programvaren ørlite grann, slik at omentrent 100 megabyte av den interne lagringsplassen er frigjort.

At applikasjoner nå kan flyttes til SD-kortet vil utvilsomt roe gemyttene en del blant kjøpere av denne modellen, som har følt seg snytt av at Samsung har tatt opp nærmere halve lagringsplassen på telefonen til forhåndsinstallert programvare. Den nye firmwaren skal også bedre stabilitet.

Andre forbedringer i oppdateringen inkluderer

  • Ny firmware til kameraet
  • Smart pause toggle
  • Mulighet for HDR videoopptak
  • Gjennomsiktig statusbar
  • Lillaskjær ved scrolling er fikset

Forløpig er oppdateringen kun rapportert i Tyskland, men vi regner med den bør dukke opp på Norske telefoner også i løpet av rimelig kort tid. Oppdadetringen er på ca 365 megabyte, og kan lastes ned Over-The-Air eller via Kies. Oppdateringen er foreløpig kun tilgjengelig på utgaven med Snapdragon SoC, som også er utgaven vi finner i Norske butikkhyller.