[box_light]

Oppdatert 07.06.2013: Siden denne artikkelen opprinnelig ble lagt ut i går (06.06.13) har flere bilder og beskrivelser av EOS begynner å dukke opp. Se siste oppdateringer nederst i saken.

Det er ingen hemmelighet at Nokia jobber med en ny kameramobil under dekknavnet EOS. Nå har bilder som angivelig viser telefonen dukket opp, samt spesifikasjoner fra kilder «som vet hva de snakker om».

[innholdsannonser]

Angivelige spesifikasjoner

Telefonen skal angivelig være tynnere enn Lumia 920 med en tydelig pukkel rundt kameraet (selv om dette er vanskelig å se på bildet). Den skal visstnok ha en OLED-skjerm med 768 x 1280px oppløsning, 32GB intern lagring (ikke støtte for minnekort), WP8, FM Radio, Nokia Pro Camera, 41MP sensor med Xenon-blits, tar ett bilde i 35MP oppløsning og ett i 5MP oppløsning samtidig for lagring og deling henholdsvis og er bygget i polykarbonat.

Med en klype salt

Vi velger å ta spesifikasjonene med en stor klype salt foreløpig, men regner med det begynner å komme mer lekkasjer og håndfast informasjon de kommende ukene frem mot forventet annonsering i Juli. Enkelte punkter er nok uansett ganske nærme sannheten dog. At skjermen vil være i 720p kommer man ikke utenom siden WP8 ikke støtter 1080p skjermoppløsning (enda), og at Pro Camera som ble lansert sammen med Lumia 925 er på plass er nærmest en selvfølge. Det samme gjelder Xenon-blits som det er vanskelig å se for seg at Nokia ikke ville benytte i denne telefonen.

Hva tror du? Er dette Nokia EOS?

OPPDATERING: Flere bilder lekket

En ny bunke bilder som angivelig skal være av Nokia EOS har dukket opp. Disse ser ganske anderledes ut enn det første bildet, og fremstår som langt mer troverdige.

Enda flere bilder lekket

Nettstedet GSMArena har nettopp postet en ny serie bilder som angivelig skal vise Nokia EOS fra alle vinkler. Disse bildene matcher bildesettet over, og ser ut til å være fra en helt annen kilde. Dermed blir det mer og mer troverdig at dette faktisk er Nokias kommende kameramonster.

Mini-omtale fra ViziLeaks

De første bildene av telefonen vi nå føler oss rimelig sikre på at faktisk er Nokia EOS (også omtalt som Nokia Elvis) dukket opp fra en relativt ny og ukjent aktør; ViziLeaks. De har nå også gitt en mer detaljert beskrivelse av telefonen, dessverre uten å gå inn på spesifikasjoner.

Digert kamera og kontaktpunkter or trådløs lading
Digert kamera og kontaktpunkter or trådløs lading

De beskriver telefonen som solig og god i hånda og at den føles velbygget. Når det kommer til materialvalg er de usikre på om telefonen er bygget i metall eller polykarbonat, men sier at den uansett føles veldig bra. Telefonen skal visstnok føles litt tung, noe kameramonsteret bakpå utvilsomt har «æren» for.

Utseendemessig skal telefonen følge designlinjene vi er vant med fra Lumia-serien, og ViziLeaks kan telefonen fort forveksles med en Lumia 920 forfra og fra siden. Layout på knapper er stort sett som Lumiabrukere er vant til, med volumkontroll, av/på-knapp og fysisk utløser til kameraet på høyre side.

Øverst på telefonen finner vi slot for SIM-kort og 3,5mm jack og mikrofonen til den aktive støydempingen, mens det nederst på telefonen sitter USB-port og høttaler.

Lumia 1020 Høyttalergrill og USB-port
Høyttalergrill og USB-port

Bakdekselet er rent, bortsett fra det digre kameraet med fokuslys og Xenon-blits, og to små kontaktpunkter for trådløs lading. Kameraet er kun merket med «XX Megapixels», noe vi har sett tidligere fra Nokia på telefoner som ikke er offisielt lansert enda. Hvorvidt dette er fordi Nokia holder kortene tett til brystet eller ikke har tatt en endelig avgjøresle på hva slags oppløsning telefonen til slutt skal markedsføres med er usikkert.

Spesifikasjonsmessig er det enda ikke så mye håndfast informasjon annet enn ryktene vi har omtalt øverst i saken. ViziLeaks sier de ikke fikk koble telefonen til en PC for kontroll, og at spesifikasjoner var gjemt bort i menyene på telefonen de har fått tilgang til.

Kilder: ViziLeaksGSMArena WPCentral

[/box_light]