Det ser ikke ut som Samsung sparer stort til Premiere 2013 om et par uker, når nå også Galaxy S4 Active har fått sin offisielle annonsering.

Stort sett lik Galaxy S4

Telefonen som har vært lekket opptil flere ganger har ikke så mange nye overraskelser på lur. Den får mer eller mindre nøyaktig samme spesifikasjoner som standardutgaven, med 5 tommer stor HD-skjerm, Qualcomm Snapdragon 600 med Quad-core 1,9GHz CPU, Adreno 320 GPU, 2GB RAM og 2600mAh batteri.

En forskjell sammenlignet med standardutgaven er kameraet, som på Galaxy S4 Active er på 8 megapiksler. Actives kamera har imidlertid fått «Aqua Mode», som skal gjøre det lettere å ta gode bilder under vann. I tillegg har den også fått «Glove Touch», som gjør at berøringsskjermen kan brukes selv med hansker på.

Se vår faktaside for mer informasjon og fullstendige spesifikasjoner.

IP67-sertifisert

S4 Active har IP67-sertifisering, som betyr at den er helt støvtett, og skal tåle å ligge en meter under vann i opptil 30 minutter uten at fukt trenger inn i elektronikken.

Hva kommer 20. Juni?

Dermed har Samsung allerede annonsert både S4 Mini og S4 Active allerede, begge telefoner som var forventet å dukke opp på Premiere 2013 den 20. Juni, og vi kan spekulere i hvilket ess Samsung har spart i ermet til denne eventen.

Ett alternativ kan være Galaxy S4 Zoom, som har blitt mye omtalt og spekulert i den siste tiden, eller er det kanskje tid for en offisiell avduking av Galaxy Note 3?

OPPDATERT: Vi har vært i kontakt med Samsung, og fått opplyst at telefonen vil komme i Norske butikkhyller i slutten av Juli, med veiledende pris på 4500,-