[box_light]

HTC opplyser at de i Mai måned omsatte for 29 milliarder NTD (ca 970 millioner dollar). Dermed er den totale omsetningen i 2013 oppe i 91,4 milliarder NTD (ca 3,06 milliarder dollar). Tallene indikerer at Mai har vært HTCs beste måned så langt i 2013, og beste måned siden Juni 2012. HTC har uttalt at de har som målsetning å nå en omsetning på 70 milliarder NTD i andre kvartal.

[innholdsannonser2]

Den økte omsetningen kommer som et direkte resultat av lanseringen av HTC One, selskapets første virkelige salgssuksess på lang tid. HTC har i lang tid opplevd synkende omsetning, noe som ble forsterket av leveranseproblemer og utsettelser for HTC One.

HTC har tidligere opplyst at de har solgt over 5 millioner enheter av HTC One. I tillegg lanserer selskapet snart to nye varianter av HTC One, en phabletutgave med 5,9 tommer stor skjerm, og HTC One Mini med 4,3 tommer stor skjerm. Om disse telefonene kan videreføre HTCs nye suksess og gi selskapet ekstra pusterom etter å ha slitt i lang tid.

HTC har også opplevd masseflukt i ledelsen den siste tiden, og har mistet tre toppledere på like mange uker.

Sistemann ut døra er COO Matthew Costello, som forlater HTC etter snaue tre år i selskapet. Costello erstattes av Fred Liu. I løpet av de siste ukene har også Kouji Kodera (Chief Product Officer) og Lennard Hoornik (HTC Asia CEO) forlatt HTC.

[/box_light]