Vi har tidligere omtalt ryktene om at også HTC kom til å annonsere en «Google Edition» av sitt flaggskip i løpet av kort tid. Nå er det skjedd, og HTC One Nexus Experience som HTC har valgt å kalle telefonen vil være tilgjengelig via Play Store 26. Juni med en prislapp på $599.

Billigere enn Galaxy S4 GE

Dermed blir telefonen 50 dollar rimeligere enn Samsung Galaxy S4 Google Edition, som også lanseres 26. Juni via Play Store. Den kommer i en farge, sølv, og vil ha samme spesifikasjoner som standardutgaven. HTC One Nexus Experience vil lanseres med Android 4.2.2 Jelly Bean, og få oppdateringer direkte fra Google når de er tilgjengelige.

HTC One ble lansert i Februar med en Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 systembrikke, Quad-Core 1,7GHz Krait 300 CPU, Adreno 320 GPU og en 4,7 tommer stor skjerm med hele 469 pikseltetthet. HTC One har også fått mye skryt for sitt UltraPixel-kamera, stereohøyttalerne foran og materialvalget. Både brukere og anmeldere har lovprist telefonens unybodykonstruksjon i aluminium for å føles både solid og eksklusiv.

Nexus vil leve videre

Googles Sundar Pichai har uttalt at selv om de lanserer såkalte «Google Editions» av populære smarttelefoner betyr ikke dette at Nexus-serien vil bli avsluttet. Det har i det siste gått rykter begge veier rundt LG og NExus 5, men per i dag er det enda ikke bekreftet hvem som kommer til å produsere denne.