Samsung har nettopp offisielt annonsert Samsung Galaxy S4 Mini, nesten 3 uker før de fleste forventet at den ville dukke opp på Premiere 2013-eventen Samsung arrangerer i London 20. Juni.

Ingen store overraskelser

Spesifikasjonene på S4 Mini byr ikke på noen store overraskelser og lekkasjene rundt telefonen har vist seg nok en gang å være rimelig korrekte.

Telefonen får som lekket en Qualcomm Snapdragon 400 systembrikke, den samme som står i Galaxy Mega, men klokkehastigheten er på 1,7GHz, ikke 1,6 som rykter har antydet. Skjermen er en Super AMOLED på 4,3 tommer med 960 x 540px oppløsning (qHD), noe som gir en pikseltetthet på 256ppi.

Relatert: Faktaside for Samsung Galaxy S4 Mini

Hovedkameraet i S4 Mini er på 8MP, noe som etterhvert er blitt standard oppløsning i mellomklassen, og har arvet Sound&Shoot og Panoramamodus fra Galaxy S4. Double Shot og 360 graders foto mangler imidlertid. Frontkameraet er på 1,9MP.

Telefonen har også fått med seg Group Play og S Health, men mangler storebrors barometer, luftfuktighets og temperatursensor.

Galaxy S4 Mini vil komme med 8GB intern lagringsplass (ca 5GB tilgjengelig for bruker) og har støtte for MicroSD opp til 64GB. Hvorvidt S4 Mini kan installere applikasjoner på SD-kortet har vi ingen informasjon om. Sistnevnte er et ankepunkt på storebror, som ikke lar brukeren gjøre dette.

Utgaven med 4G og NFC til Norge

Vi har vært i kontakt med Samsung, som bekrefter at det er utgaven med LTE/4G-støtte og NFC som finner veien til Norge (det er osgå lansert en utgave som mangler disse). Ellers finner vi på tilkoblingssiden dual-band Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS med A-GPS og GLONASS-støtte og IR-Blaster.

Fysiske mål for telefonen er 124,6 x 61,3 x 8,94mm og vekten er på 107 gram. Batteriet i telefonen er på 1900mAh og den vil lanseres i samme to fargevarianter som storebror ble lansert med; Black Mist og White Frost.

Kommer i uke 28

Galaxy S4 Mini vil kjøre Android 4.2.2 Jelly Bean med TouchWiz Nature UX, og kommer i følge Samsung til Norge i uke 28.