Det nærmer seg lanseringstid for Apple, og et av de heteste ryktene rundt neste generasjon iPhone for øyeblikket er at telefonen vil få en skjerm med hele 1,5 millioner piksler.

Dobbelt så mange som iPhone5

Til sammenligning har Retina-skjermen til iPhone5 «bare» 730.000 piksler, men selv om antallet piksler dobles betyr ikke dette at oppløsnig og pikseltetthet også dobles. Siden telefonen forventes å få samme 4 tommer store skjerm som forgjengeren vil det i så fall være snakk opp en oppløsning på rundt 1600 x 900 piksler (1600×900 = 1.440.000), og en pikseltetthet på 458ppi. Dermed vil Apple igjen være på linje med sine argeste konkurrenter.

Ved lanseringen var skjermen på iPhone5 ett av telefonens store trekkplaster, men etterhvert som skjermer med full HD-oppløsning og pikseltetthet rundt 450ppi har blitt omentrent standard på konkurrentenes flaggskipp har iPhone blitt hengende etter på skjermfronten.

Myten om at Apples Retina Display har den perfekte oppløsningen og pikseltettheten, da øyet ikke klarer å oppfatte individuelle piksler lenger har blitt knust grundig med lanseringen av konkurrentenes HD-skjermer, som f.eks. HTC One med sine 468ppi og Samsung Galaxy S4 med sine 441ppi. Direkte sammenligning viser at det er godt synlig forskjell mellom iPhone 5 og disse telefonene.

Smalere ramme rundt skjermen

Andre rykter rundt skjermen på iPhone 5S (dersom den får dette navnet) tilsier også at telefonen vil få smalere ramme rundt skjermen enn forgjengeren. Dette ryktet vil i så fall bety dersom det stemmer at telefonen enten må få marginalt større skjerm, eller være fysisk ørlitegrann mindre.

iPhone 4S deriomt brukte akkurat samme kabinett som iPhone 4, noe som gjør at siste alternativ virker tvilsomt. Dersom den fysiske formen på telefonen endres er det mer tenkelig at telefonen vil bli lansert som iPhone 6, og iPhone 5S blir en marginal oppgradering og lanseres som «billigtelefonen» det har vært rykter om at Apple vil lansere samtidig.

Med tanke på Samsungs suksess med Galaxy S4, og for den saks skyld HTCs suksess med HTC One er det liten tvil om at Apple må komme med noe virkelig spennende for å ta tilbake markedsandelene som er tapt til Android den siste tiden.

Lanseringen fra Apple forventes å finne sted i September.