Lekkasjene rundt Samsungs kommende phablet; Samsung Galaxy Note 3 fortsetter, og nå hevdes det at telefonen vil drives av en Snapdragon 800 systembrikke fremfor Samsungs egen Exynos-brikke.

Kraftigere, med innebygget LTE

Snapdragon 800 er utstyrt med en quad-core CPU som kan klokkes opp til 2,3GHz, Adreno 330 GPU og støtter videoavspilling og opptak i 4K. Qualcomms Snapdragon-brikker kommer også med LTE innebygget (med støtte for LTE Cat 4, som gir opp til 300Mbps nedlastingshastighet og 75Mbps opplastingshastighet), noe Samsungs Exynos-brikke mangler. Dermed slipper Samsung i så fall ved å bruke Snapdragon i Galaxy Note 3 å bruke plass og vekt på ekstra maskinvare for å gi telefonen 4G-støtte.

Det er mulig Samsung rett og slett ikke har kapasitet til å produsere nok Exynos-brikker på grunn av Galaxy S4 sin massive suksess til å inkludere denne i en ny modell, eller det kan tenkes at Snapdragon 800 rett og slett gir bedre ytelse for pengene. Et siste alternativ kan være at Note 3 på samme måte som Galaxy S4 vil leveres med Exynos-brikke i enkelte markeder og Snapdragon i andre.

Galaxy Note 3 ryktes også å få en 6 tommer stor Super AMOLED-skjerm og minst 2Gb RAM (enkelte rykter påstår 3Gb). Støtte for S-Pen er også selvsagt på plass.

Kamera på 13 megapiksler og OIS?

Kameramessig forventes telefonen å få et hovdkamera med 13 megapikslers oppløsning, tilsvarende Galaxy S4. Det harogså dukket opp rykter om at Samsung for øyeblikket tester ut optisk bildestabilisering på telefonen, noe vi absolutt gjerne il se i det endelige produktet. Det hevdes også at Samsung ser på mulighetene for å inkludere 3x optisk zoom i telefonens kamera, men at de inrømmer at dette vil bli en utfordring dersom telefonens slanke design skal ivaretas.

[pull_quote_center]We are pondering various technologies at this stage – for example, OIS (Optical Image Stabilization) and shutter functions. But, nothing has yet to be confirmed, so we cannot conclusively say that those functions will be added to the Galaxy Note 3.[/pull_quote_center]

Det er forventet at Galaxy Note III vil bli lansert på IFA 2013 som foregår i Berlin i begynnelsen av September.