Samsung har i første kvartal 2013 tatt tilbake posisjonen som verdens største leverandør av smarttelefoner fra Apple i følge Yonhap.

Solgt smarttelefoner for 23 milliarder dollar

I perioden Januar til Mars har Samsung solgt smarttelefoner for 23,62 milliarder dollar, og tar dermed tilbake tronen fra Apple, som tok topp-posisjonen i siste kvartal 2012.

Salgstallene for første kvartal viser en oppgang på nesten en milliard dollar sammenlignet med forrige kvartal.

Stor etterspørsel etter Galaxy S4

Samsungs økning er i stor grad grunnet enorm etterspørsel etter produsentens toppmodell Galaxy S4, som Samsung har levert over 10 millioner enheter av siden lanseringen for en drøy måned siden.

Om en snau måned (20. Juni) skal Samsung også lansere nye telefoner både i Galaxy-serien og ATIV-serien, og vi tror det vil dreie seg om blant annet Galaxy S4 Mini og Galaxy S4 Active.

Massiv nedgang for Apple

Apple på sin side faller dermed til en andreplass med 22,95 milliarder dollar i første kvartal, en nedgang på hele 7,71 milliarder sammenlignet med forrige kvartal. Apple holdt førsteplassen siste kvartal i fjor grunnet stor etterspørsel etter flaggskipet iPhone5, men tallene kan tyde på at denne etterspørselen er synkende i påvente av den nært forestående lanseringen av nye telefoner fra Apple.

Det forventes at Apple vil lansere iPhone 5S og iPhone6 i løpet av høsten.

Langt sprang til tredjeplassen

Samsung og Apple er uten sidestykke gigantene på smarttelefonmarkedet, og skillet ned til Nokia på tredjeplass med sine 3,64 milliarder dollar og LG med 2,95 milliarder er enormt.

Nokia har imidlertid opplevd en kjærkommen oppgang den siste tiden, etter å ha slitt tungt i lang tid. Mye takket være Nokias suksess med Lumia-serien har også Windows Phone tatt tredjeplassen fra Blackberry blant markedets mest populære mobil-os.

Ingen tall for HTC

Rapporten fra Yonhap sier dessverre ikke noe om HTC, som etter lang tids nedgang endelig har fått en lenge etterlengtet suksess med sin HTC One. Kilder i HTC har hevdet at over 5 millioner enheter er solgt av selskapets nye flaggskip siden lanseringen.