[box_light]

En av de store snakkisene etter Google I/O var uten tvil lanseringen av Samsung Galaxy S4 Google Edition. Nå ryktes det at også HTC jobber med en «Google Edition» av sitt flaggskip, HTC One, som skal kjøre ren Android.

[innholdsannonser]

Tung start for HTC One

HTC One fikk en tung start med forsinkelser grunnet leveranseproblemer fra underleverandører (spesifikt aluminiumskroppen og UltraPixel-sensoren til kameraet), og ble i tillegg dradd for retten av Nokia grunnet bruken av en høyoppløst mikrofon utviklet av ST Microelectronics, hvor Nokia har ekslusiv rett til bruk av denne frem til 2014.

Til tross for dette har HTC One vært en stor suksess for den Taiwanske produsenten, og kilder i selskapet hevder at over fem millioner enheter er solgt på verdensbasis, en etterlengtet suksess for HTC som har slitt med synkende markedsandeler og omsetning over lang tid.

HTC One Google Edition

HTC har lenge jobbet aktivt sammen med Androidutviklere via HTC Dev, og nå ser det ut til at den positive responsen på lanseringen av Galaxy S4 Google Edition har fått HTC til å seriøst diskutere en HTC One-utgave basert på ren Android, og at en slik telefon vil bli annonsert i løpet av svært kort tid.

Hvorvidt en eventuell «Google Edition» av HTC One vil selges av HTC selv, eller via Play Store på samme måte som Galaxy S4 GE er foreløpig usikkert, men ryktene tilsier at telefonen vil bli lansert kun i USA til å begynne med, noe som kan tyde på dette.

Ryktene om telefonen stammer fra Russel Holly hos Geek.com, som også lekket ryktene om Samsung Galaxy S4 GE, som vi nå vet viste seg å være korrekte.

Flere utfordringer

Det er osgå usikkert hvordan telefonens kamera og høyttalere, to av punktene den har fått mest skryt for, vil fungere uten HTCs egen software (BeatsAudio og HTC ImageSense). Dersom de fungerer merkbart dårligere vil ikke dette være positivt for HTC og gjøre en Google Edition langt midre attraktiv, og om de fungerer like bra vil disse funksjonene miste sin markedsføringsverdi og fremstå som ren bloatware.

Telefonen skal angivelig annonseres i løpet av de neste par ukene i følge Hollys kilder, og slippes på markedet i løpet av sommeren.

Kilde: Geek.com

[/box_light]