Samsung rapporterer at de nå bare en snau måned etter lansering har passert hele 10 millioner solgte Galaxy S4, noe som er ny rekord for den Koreanske mobilgiganten.

Dobbelt så raskt som forgjengeren

Til sammenligning tok det nesten to måneder før forgjengeren Galaxy SIII passerte samme milepæl, mens de foregående modellene Galaxy SII og Galaxy S tok henholdsvis 5 og 7 måneder for å oppnå de samme salgstallene.

Dermed er også Samsung Galaxy S4 årets desidert mestselgende mobiltelefon så langt, og Samsung befester sin posisjon som den ubestridte markedslederen på mobilmarkedet med en global markedsandel på over 32% av alle smarttelefoner solgt, og nesten 42% av alle Android-telefoner solgt.

Det er dog verd å nevne at tallet oppgitt av Samsung ikke er antall telefoner solgt til sluttbrukere, men enheter levert til forhandlere. Det vil si at en viss andel av disse telefonene fremdeles befinner seg i butikkhyller og på lager rundt om i verden.

[pull_quote_center]On behalf of Samsung, I would like to thank the millions of customers around the world who have chosen the Samsung Galaxy S4. At Samsung we’ll continue to pursue innovation inspired by and for the people.[/pull_quote_center]

— JK Shin, direktør for IT og mobilkommunikasjonsdivisjonen hos Samsung Electronics

Flere farger kommer i sommer

Vi har tidligere meldt at fargen Blue Arctic er på vei til Galaxy S4, og Samsung har i tillegg annonsert tre andre farger som skal komme i løpet av sommeren. Disse er Red Aurora, Purple Mirage og Brown Autumn.

Telefonen skal også rulles ut i ytterlige 45 land, og vil dermed være tilgjengelig i 155 land rundt om i verden. Dette kombinert med de nye fargevariantene Samsung utvilsomt håper skal lokke gjerdesittere til å bestemme seg for å kjøpe telefonen vil etter all sansynlighet gjøre at telefonens salgskurve fortsetter sin bratte ferd oppover.

Se også: Faktaside for Samsung Galaxy S4