I tiden som har gått siden Samsung Galaxy S4 kom i butikkhyllene har det vært en lang rekke klager fra kjøpere på grunn av dårlig lagringsplass.

Kun 8GB tilgjengelig

Kunder som har kjøpt 16GB-modellen av Galaxy S4 opplever at telefonen bare har rundt 8GB tilgjengelig lagringsplass, som følge av at systemfiler og applikasjoner installert fra fabrikk opptar nesten halve lagringskapasiteten. Samsung har i tillegg klart å irritere misfornøyde kunder enda mer ved å foreslå å bruke SD-kort til å utvide lagringsplassen, da applikasjoner ikke kan installeres på minnekortet på Galaxy S4.

I følge Samsung er skjermen med full HD-oppløsning og «kraftigere funksjoner» grunnen til at mye av lagringsplassen er opptatt av forhåndsinstallert software som ikke kan fjernes.

Samsung snur

Nå har imidlertid Samsung snudd etter at problemstillingen ble tatt opp på BBCs program «Watchdog», og lover å se på om det er mulig å frigjøre mere plass ved å optimalisere den installerte softwaren bedre. Noe som kan tyde på at en oppdatering til telefonen for å oppnå dette kan komme etterhvert.

Det er imidlertid ingen informasjon om når en slik oppdatering eventuelt vil dukke opp.

Galaxy S4 Google Edition

For brukere som ønsker å kvitte seg med Samsungs eget TouchWiz-grensesnitt ble Galaxy S4 Google Edition lansert i går på Google I/O. Telefonen, som skal selges vie Google Play Devices i USA kjører ren Android (Jelly Bean) uten TouchWiz og Samsungs «Smart»-funksjoner, og vil dermed etter all sannsynlighet ha langt mer av den interne lagringsplassen tilgjengelig.

Play Devices er imidlertid ikke tilgjengelig i Norge (enda), og om du ønsker deg denne telefonen må du i såfall kjøpe den i USA, eller få noen i USA til å kjøpe den for deg.