Ryktene om en Google Edition av Samsung Galaxy S4 viste seg å være korrekte, og telefonen ble presentert under dagens keynote på Google I/O.

Ryktene om telefonen dukket først opp tidligere i dag, så Google og Samsung har klart å holde kortene tett til brystet om denne annonseringn. Telefonen, som vil kjøre standard Android (Jelly Bean), vil selges via Google Play Devices, og blir dermed ikke tilgjengelig i Norge i første omgang. Dessverre.

Ulåst

Samsung Galaxy S4 Google Edition vil være helt ulåst, og modellen som selges i USA bruker samme Snapdragon 600-brikke som den vi har i Norske butikkhyller, så det bør imidlertid være fullt mulig å kjøpe den i USA om du skal over dammen selv, eller om du kjenner noen som kan kjøpe den der for deg og sende den hit.

Telefonen vil også ha ulåst bootloader, noe som for mange i målgruppen for denne utgaven vil sette stor pris på. I tillegg vil den akkurat som Googles egne Nexus-telefoner få Android-oppdateringer direkte fra Gool så fort de slippes.

I salg fra 26. Juni

Telefonen skal være tilgjengelig fra 26. Juni, og vil ha en prislapp på $649, med andre ord i underkant av 4000 NOK. Det er ikke kjent om S4 Google Edition vil ha noen endringer i spesifikasjoner, eller om de forskjellige «Smart»-funksjonene som hadde stort fokus under lanseringen av S4 fortsatt vil være der, eller om de forsvinner sammen med TouchWiz.