Samsungs flaggskip Galaxy S4 kan, dersom vi skal tro ryktene, dukke opp i en «Google Edition» som kjører stock Andoid.

Ryktene stammer fra nettstedet Geek.com som hevder at en variant av Samsung Galaxy S4 som kjører stock Android basert på en ASOP (Android Open Source Project) ROM vil avsløres og lanseres i løpet av Google I/O denne uken.

Google og Samsung

Nettstedet hevder å ha kilder som bekrefter at telefonen er resultatet av et samarbeid mellom Google og Samsung, og er rettet mot brukere som foretrekker standard Android fremfor Samsungs TouchWiz-grensesnitt. Spesielt brukere med interresse over snittet for mobiltelefoner har vært lunkne til TouchWiz-grensesnittet, og disse vil nok uten tvil være interessert i å kunne kombinere Galaxy S4 sin rå kraft med ren Android.

I følge rapportene skal Galaxy S4 Google Edition være tilgjengelig allerede i løpet av Juni, men det er ikke kjent om den vil bli solgt av Samsung, eller via Google Play. Prisnivå er heller ikke kjent enda.

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 ble annonsert 14. Mars, og byr på en fem tommer stor skjerm med full HD-oppløsning og 441ppi pikseltetthet, drives av en Qualcomm Snapdragon 600 systembrikke med 1,9GHz Quad-Core CPU og Adreno 320 GPU, har 2GB RAM og kommer i varianter med 8, 16 eller 32GB intern lagring.

Se fullstendige spesifikasjoner for Samsung Galaxy S4 på vår faktaside.