[box_light]

HTC First, «facbooktelefonen» som ble lansert sammen med Facebook Home, ser ut til å ende opp som en gigantisk flopp for HTC.

[innholdsannonser]

AT&T dropper telefonen

AT&T som er eneste operatør som selger telefonen i USA satte ned prisen på telefonen fra $99 til $0.99 etter bare en måned på markedet, og skal nå etter begredelige salgstall ha bestemt seg for å droppe telefonen helt og holdent. Kilder hevder at kun 15000 telefoner er solgt på det Amerikanske markedet siden prisen ble dumpet til under en dollar.

HTC og AT&T har kontraktfestet at operatøren skal selge First i en gitt periode, og dumpingen av prisen er etter all sannsynlighet et forsøk på å tømme lagerbeholdingen mest mulig før denne perioden går ut og telefonen i det stille forsvinner fra butikkhyllene igjen.

Enda dårligere salgstall enn ChaCha

HTC First var den første telefonen som kom med Facebook Home forhåndsinstallert, og AT&T vil nå returnere resten av lagerbeholdingen til HTC. Telefonen skal ha solgt enda dårligere enn HTCs forrige facebooktelefon HTC ChaCha, som heller ikke kan sies å ha vært noen videre suksess.

Heller ikke Facebook Home har oppnådd særlig stor popularitet, og de fleste tilbakemeldinger på Google Play er under middels til dårlige. Dermed tyder mye på at folk flest i aller høyeste grad ønsker seg Facebook på mobilen, men ikke er like interessert i en Facebookmobil.

[/box_light]