Sony har gjort stor suksess med sin satsning på vantette telefoner i toppsjiktet, og det har en god stund nå versert rykter rundt Samsungs tilsvar; Samsung Galaxy S4 Active.

Skjerm med full HD-oppløsning

Active-varianten som skal være motstandsdyktig mot vann, støv og muligens støt fikk nylig sin sertifisering hos Bluetooth SIG, og User-Agent profilen til telefonen har også dukket opp på Samsungs egne sider.

Bluetoothsertifikasjonen gir ikke så alt for mange pekepinner på hvordan telefonen vil ende opp når det kommer til spesifikasjoner, men UA gir derimot noen små informasjonsbiter. Denne bekrefter at S4 Active vil ha full HD-oppløsning akkurat som S4, og gir dermed hold til ryktene om at denne utgaven vil ha akkurat samme spesifikasjoner som standardmodellen.

To størrelsesvarianter

Dermed ser det ut som vi får to størrelsesvarianter på S4 sortimentet, med S4 og S4 Active som byr på fem tommer stor skjerm og kraftig maskinvare, og S4 Mini/S4 Zoom som har mindre skjermer (4,3 tommer), lavere oppløsning og svakere maskinvare.

S4 Zoom ryktes imidlertid å ha sine helt egne ess i ermet når denne dukker opp, og ryktes å få et kamera på hele 16 megapiksler med optisk bildestabilisering og 10x optisk zoom. Mer om denne telefonen kommer i løpet av kort tid.

S4 Active forventes lansert i Juli.