[box_light]

Sony har annonsert lilleboren til sitt flaggskip, Sony Xperia ZR, som skal by på mange av Xperia Z sine funksjoner og egenskaper i mindre innpakning.

[innholdsannonser]

God skjerm

Xperia ZR har fått en skjerm på 4,55 tommer, med 1280 x 720px oppløsning. Mobile BRAVIA Engine 2 er selvsagt på plass, og Sony har også tatt i bruk OptiContrast panel, som i korte trekk integrerer berøringspanelet som på de fleste telefoner ligger mellom glassoverflaten og selve skjermen, slik at skjermen blir tynnere og bildekvaliteten skal oppleves som klarere og skarpere.

Quad core

Maskinvaremessig kommer Xperia ZR med en Qualcomm Snapdragon APQ8064 systembrikke med quad-core 1,5GHz CPU, 2GB RAM og 8GB intern lagringsplass. Telefonen har støtte for ekstra minnekort, og leveres med Android 4.1

Undervannskameraet Xperia ZR

Akkurat som storebror er Xperia ZR motstandsdyktig mot støv og vann, noe Sony denne gang spiller enda mer aktivt på i markedsføring. Mens man tidligere har omtalt telefonene som at de «tåler vann», er fokuser på ZR at den faktisk kan BRUKES under vann, da med spesifikt fokus på kameraet, som har fått fysisk utløser. Kameraet er forøvrig på 13 megapiksler, og kan selvsagt spille inn video i full HD.

Sony Xperia ZR forventes å dukke opp i butikkhyllene globalt i løpet av andre kvartal 2013

[/box_light]