[box_light]

HTC har slitt med store leveranseproblemer fra underleverandører opp mot lanseringen av HTC One, telefonen som var ment å skulle få den tidligere mobilgiganten tilbake på rett spor etter lang tids nedgang og krympende markedsandel.

[innholdsannonser]

Midlertidig forføyning i Nederland

[pullquote_left]»We are considering whether it will have any impact on our business and we will explore alternative solutions immediately» [/pullquote_left]Nå har HTC fått enda en utfordring på bordet, etter at Nokia vant frem med sitt søksmål vedrørende mikrofonkomponentene brukt i HTC One ved Distriktsretten i Amsterdam. Kilden til konflikten er en høyoppløst mikrofon HTC har tatt i bruk i sin nye toppmodell, som er utviklet av ST Microelectronics i samarbeid med Nokia, og i følge den Finske mobilprodusenten er utviklet og produsert eksklusivt for Nokia-telefoner.

I følge forføyningen, som gjelder til Mars 2014, kan ikke ST Micro selge komponentene til HTC globalt. Hva som eventuelt må gjøres med allerede produserte telefoner som inkluderer komponenten er ikke opplyst.

Kjemper om smulene

Nokia med sin Windows Phone baserte Lumia-serie og HTC som i hovedsak baserer seg på Googles Android OS har begge jobbet intenst for å hente inn igjen markedsandeler tapt til gigantene Samsung og Apple, og i tillegg tid denne saken har Nokia ytterligere 40 patentsøksmål gående mot HTC.

HTC på sin side sier de er skuffet over dommen, og vil se på i hvor stor grad den vil påvirke dem. En representant fra HTC uttalte etter dommen til nettstedet Engadget «HTC is disappointed in the decision. We are considering whether it will have any impact on our business and we will explore alternative solutions immediately.»

I hvor stor grad forføyningen vil påvirke HTC er foreløpig uvisst, men de kunne uten tvil klart seg uten enda et tilbakeslag for en allerede forsinket toppmodell.

 Kilde: Reuters

[/box_light]