[box_light]

ZTE var raskt ute etter annonseringen av NVIDIAS nye Tegra 4-brikke med løfter om at de skulle være først ute med smarttelefoner basert på denne brikken. Nå ser det ut som lekkasjer fra Kina kan gi oss et første blikk på ZTEs nykommer.

[innholdsannonser]

ZTE N988

ZTE N988 ryktes å kjøre på Tegra 4, den skal også ha en 5,7 tommers skjerm med 720p oppløsning, 2GB RAM, 13MP hovedkamera og et 2MP frontkamera. Oppløsningen på 1280 x 720 piksler kan tyde på at dette ikke dreier seg om endelige spesifikasjoner, med tanke på at ZTE har gått over til full HD på sine andre toppmodeller.

ZTE opplyste opprinnelig at de forventet å levere telefoner basert på Tegra 4 i løpet av første halvår 2013, men om de vill rekke denne fristen med bare et par måneder igjen er høyst usikkert.

God ytelse

NVIDIA Tegra 4 kan skilte med imponerende ytelse fra sin quad-core Cortex-A15 CPU og GeForce GPU med hele 72 kjerner. Allikevel sier NVIDIA at de ikke forventer noen stor økning i salg av mobilbrikker dette året. Tegra 4 ble også lansert senere enn NVIDIA planla, da de valgte å flytte ressurser over til utviklingen av Tegra 4i, som blir NVIDIAs første systembrikke med LTE innebygget.

ZTE har opplevd god vekst på det Norske markedet, selv om de (på linje med Huawei) av mange fremdeles anses som «billige kinatelefoner», og vi håper ZTE N988 også finner veien til Norske butikkhyller.

[/box_light]