Bilder av en angivelig iPhone-prototype har nylig dukket opp på nett, og viser en radikal endring i designlinjer fra Apple dersom de viser seg å være ekte.

Bildene viser en sort telefon med avrundede kanter og skjerm som dekker hele forsiden (med unntak av en tynn stripe øverst til høyttaler etc.) Umiddelbart virker designet så langt unna det vi er vant til å se fra Apple at det er lett å avfeie, men, designet på den avbildede telefonen sammenfaller påfallende med en skisse vedlagt en patentsøknad Apple fikk godkjent forrige uke.

Iphone 6?

Bildene bør nok tas med en snøskuffe salt, og vi har ingen garanti for at dette faktisk er en kommende iPhone. Er bildene imidlertid ekte vet vi heller ikke om det er snakk om neste iPhone eller en planlagt modell. Det vil dog være sannsynlig at dette i så fall er iPhone 6, og ikke 5S som sannsynligvis vil se mer eller mindre identisk ut med iPhone 5, som var tilfellet med 4 og 4S.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En av flere prototyper?

Ett alternativ som er bragt på banen er at det kan være snakk om en av flere prototyper oppe til vurdering, noe som kan virke fornufting. Det kan også være en kamuflert prototype for testing av hardware, men dette virker dog usannsynlig, da Apples utviklere i slike tilfeller aldri før har hatt så forseggjorte testmodeller.

Det mest sannsynlige alternativet er nok at noen har tatt utgangspunkt i det offentliggjorte patentet og laget en 3D-modell basert på dette.