[box_light]

I kveld presenterte Facebook hva de har omtalt som «sitt nye hjem på Android» den siste tiden. I tillegg til den forventede presentasjonen av HTC First, ble også Facebook Home presentert, en dyp integrasjon av Facebook-applikasjoner i din Androidbaserte mobiltelefon.

[innholdsannonser]

Som vanlig var det Mark Zuckerberg selv som stod for presentasjonen, med unntak av HTC First som ble presentert av HTCs Peter Chou. Zuckerberg fokuserte på Facebook Home, og hvordan denne skal gjøre din smarttelefon mer sosial. «Vi bruker opptil 25 prosent av tiden vår på telefonen på Facebook og Instagram, så hvorfor ikke designe den til å dreie seg om mennesker, ikke applikasjoner?» uttalte Zuckerberg.

Coverfeed

Facebook Home er en samling applikasjoner som integrerer seg dypt med din telefon, og forvandler den til en Facebook-mobil. Applikasjonen Coverfeed endrer hjemmeskjermen og låseskjermen din og gir deg oppdateringer om hva vennene dine gjør uten behovet for å åpne selve facebook-appen, eller i det hele tatt låse opp telefonen for den saks skyld. Du kan også kommentere og like statuser direkte fra hjemmeskjermen. Det er verd å merke seg at Facebook også planlegger å inkludere annonser fra facebook i feeden på din hjemmeskjerm.

Chat Heads

En annen viktig del av Facebook Home er endringen av måten meldinger behandles. Zuckerberg uttalte at han mener selve måten vi kommuniserer med meldinger på i dag er alt for dårlig. Med Facebook Home innstallert er meldingene dine overalt på telefonen. Dersom du er i en samtale via meldinger, enten via Facebook eller SMS, vil du se et rundt ikon over applikasjonen du befinner deg i med ansiktet til personen du snakker med. ed å trykke på dette ikonet kommer samtaleboksen opp. «Chat Heads» som funksjonen kalles gjør at skillet mellom SMS og Facebookmeldinger mer eller mindre viskes ut, slik at fokuser er på samtalen, ikke hva du bruker til å føre den i følge Zuckerberg.[pullquote_left]»Vi bruker opptil 25 prosent av tiden vår på telefonen på Facebook og Instagram, så hvorfor ikke designe den til å dreie seg om mennesker, ikke applikasjoner?»[/pullquote_left]

Facebook Home er en langt dypere integrasjon enn tidligere sett på Android, og vil endre måten du bruker telefonen radikalt. Det er ikoner og varslinger i alle applikasjoner hvor aktivitet sorteres etter person, og ikke hvilken applikasjon noe er skjedd i. Dermed får du beskjed om at Gudleif Knotten har gjort noe, ikke at f.eks. Facebook har en ny hendelse til deg. I følge Zuckerberg er dette kun mulig på grunn av Androids åpne natur, hvor muligheten til å gjøre såpass store endringer i OSet uten alt for mye og komplisert arbeid er til stede. En uttalelse som kan tyde på at noe lignende ikke vil komme til Apples iOS som er langt mer lukket for tredjepartsutviklere.

Bare på noen telefoner i begynnelsen

Facebook Home skal være tilgjengelig fra 12. April, men da kun på HTC One og HTC One X (og selvsagt HTC First), Samsung Galaxy S4 og S3 samt Galaxy Note II. Pakken vil være tilgjengelig fra Play Store. Zuckerberg lovet at Facebook Home vil bli tilgjengelig på et stort utvalg enheter den kommende tiden, men at Tablets kan ta flere måneder. Løfter ble gitt om støtte for nye enheter, samt nye funksjoner hver måned fremover.

[/box_light]