Samsung har offisielt annonsert to nye små telefoner i budsjettsegmentet, Samsung Galaxy Star og Samsung Galaxy Pocket Neo.

Samsung Galaxy Star

Galaxy Star kan skilte med en 3 tommer stor skjerm med QVGA-oppløsning, 1GHz CPU og 512MB RAM. Telefonen har 4GB intern lagringsplass og støtte for minnekort opp til 32GB. Operativsystemet er Android 4.1 (Jelly Bean) med Samsungs TouchWiz Nature UX-grensesnitt.

Galaxy Star har fått et 1200mAh batteri, og har Micro-USB, Wi-Fi, A-GPS og Bluetooth 4.0, samt et kamera på 2 megapiksler.

Samsung Galaxy Pocket Neo

Som Galaxy Star har også Pocket Neo fått en tre tommer stor QVGA-skjerm. CPU er på 850 MHz og 512MB RAM er på plass. Telefonen har 4GB intern lagringsplass med støtte for minnekort opp til 32GB. Øvrige spesifikasjoner inkluderer 2MP kamera, Micro-USB, Wi-Fi, A-GPS og Bluetooth 4.0.

Galaxy Pocket Neo kjører også Android 4.1 (Jelly Bean) med Samsung TouchWiz, og støtter 3G.

Begge telefoner har støtte for Dual-Sim, og har «Always On» funksjonen, som viderekobler anrop fra det inaktive SIM-kortet i telefonen til det du for øyeblikket benytter deg av.

Telefonene vil komme på markedet i løpet av relativt kort tid, og vil ligge helt i de lavere sjikt prismessig, med en sannsynlig pris mellom 1000 og 1500 kroner. Nøyaktig tidspunkt for når de kommer i butikkhyllene er imidlertid ikke kjent enda.