Utviklingen av Apples kommende iOS7 er i følge kilder forsinket, og utviklere er hentet fra utviklingen av OS X 10.9-oppdateringen for å hjelpe til med å få utviklingen ajour igjen.

Renere og flatere grensesnitt

I følge ryktene vil iOS7 være totalt redesignet, og få et langt renere og enklere designuttrykk enn tidligere utgaver. Etter at Scott Forstall, som stod bak iOS sine glossy ikoner, trepaneler og brente papir forlot Apple, og Sir Jonathan Ive overtok styringen har det vært forventet at hans forkjærlighet for rene linjer vil gjøre seg gjeldende ikke bare i designet til Apples fysiske enheter, men også i iOS.

Når iOS7-utviklerne nå har fått installert polariseringsfiltre på sine enheter for å hemme innsynsvinkel og dermed holde operativsystemet på enhetene de tester ute i felt skjult for nysgjerrige øyne, noe som kan tyde på at større endringer er på gang.

Etterlengtet oppdatering

En oppdatering av grensesnittet til iOS er for mange etterlengtet, og Apple har måttet tåle kritikk fra flere hold for at operativsystemets grensesnitt begynner å bli utdatert og gammelmodig, så vil tiden vise hva Ive har fått til når iOS7 til slutt laseres, sannsynligvis med stor seremoni som Apple har for vane.

Om dette vil skje sammen med sommerens lansering av iPhone 5S gjenstår å se.